Over ons

Vanaf 2008 heeft het Projectkoor Etten-Leur een passieconcert in de Lambertuskerk in Etten-Leur verzorgd. Vanaf 2012 gebeurt dit onder het vaandel van de Stichting Projectkoor Etten-Leur (K.v.K 55521169), opgericht door onze dirigent Dieneke Bicknese - de Rhoter.
Het doel van de stichting is om amateurzangers uit de regio Etten-Leur de gelegenheid te geven om projectmatig mee te zingen in serieuze koorwerken, al dan niet met orkestbegeleiding. De nadruk ligt op de koorzang.

De drempel om mee te doen willen we financieel zo laag mogelijk houden, maar waar wel een hoge eis aan wordt gesteld is de kwaliteit van de zang. Van de deelnemers aan een project wordt discipline en serieuze deelname verwacht. Ons doel is niet alleen een mooie einduitvoering. Zeker zo belangrijk vinden wij de tijd ervóór waarin we gezamenlijk bezig zijn met mooie muziek.  

Om projecten financieel haalbaar te maken betalen deelnemers een bijdrage. Daarnaast is de stichting afhankelijk van subsidies, sponsoren en donateurs.

voorzitter: Maarten Bicknese
penningmeester en secretaris: Karin Been
bestuurslid: Wil Eggenkamp
bestuurslid: Walter Bakx
dirigent: Dieneke Bicknese-de Rhoter